fbpx

KULTURVÅREN 2023

Våren bjuder på drabbande draman, nyskrivna verk och rytmiska dansnummer!⁠

A SYMPHONY IN PARIS

FRE 27 JANUARI 2023, 19.00

Klarinettisten Emil Jonason framför tillsammans med Sinfoniettan både klassiska och nyskrivna verk. Storheterna radas upp denna kväll då Rossini och Mozart får sällskap av nutida musik av Emmy Lindström (Composer in residence).

Medverkande
Dirigent: Gregor Bühl
Solist: Emil Jonason, klarinett (AiR)

KAMELIADAMEN

TOR 02 FEBRUARI 2023, 19.00

I en samtida version av klassikern Kameliadamen träffar fotbollsfarsan Andreas dragqueenen Marcus. De blir våldsamt förälskade och Andreas beslutar sig för att följa sitt hjärta och vill lämna fru och barn. Ett drabbande drama om omöjlig kärlek och att våga leva livet fullt ut.

Medverkande

Jakob Eklund
Jacob Ericksson
Evamaria Björk

SMÅLITS FÖRFATTARSCEN 2023

FRE 03 FEBRUARI 2023, 18.00

Möt författarna Moa Herngren, Torbjörn Flygt, Lina Nordquist och SmåLits Migrantprisvinnare i fördjupande samtal. Bokförsäljning och signering i pausen.

Smålit, Smålands litteraturfestival, är en litteraturfestival i Region Jönköpings län. Genom litteraturfestivalen, litterära priser och läskampanjer vill SmåLit stärka litteraturens roll i samhället.

CULLBERG – THE LISTENERS/NOCHE

LÖR 25 FEBRUARI 2023, 19.00

Det anrika danskompaniet CULLBERG kommer till Gummifabriken. Ett modigt, flexibelt och världsberömt danskompani som strävar efter att flytta gränserna.

The Listeners är ett egensinnigt verk med stark publikkontakt, en kombination av dans, musik och rytm i sin finaste form. Mötet mellan dans och musik är också centralt i verket Noche, natten.

#JEANNE

TIS 14 MARS 2023, 19.00

Storslaget och visuellt drama om klasskillnader och klimatförändringar. #JEANNE gestaltar en värld på gränsen till undergång. Om vårt behov av ledargestalter som får bära våra drömmar, samtidigt som vi lägger allt ansvar på dem. Vem ska egentligen rädda oss? Förväntar vi oss att våra barn gör det?

MÄNNISKANS BÄSTA VÄN

MÅN 27 MARS 2023, 19.00

En övergiven dam och hennes livskamrat väntar i en tömd lägenhet. Båda ska slussas vidare – till äldreboendet och till hemmet för herrelösa hundar. Men ingen tänker bege sig utan strid. En komedi om att inte ge upp.

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

NYFIKEN PÅ VAD SOM HÄNDER?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gummifabrikens nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev är du först med att få information om biljettsläpp, kampanjer och erbjudanden till de evenemang som kommer till Gummifabriken.