fbpx

VÄRNAMO FILMHISTORISKA FESTIVAL

BILJETTSLÄPP MÅNDAG 4 APRIL KL. 10.00! SVERIGES FÖRSTA OCH ENDA FILMHISTORISKA FESTIVAL

SVERIGES FÖRSTA OCH ENDA FILMHISTORISKA FESTIVAL

Sveriges första och enda filmhistoriska festival med fokus på filmer som är minst 25 år gamla och som på olika sätt har haft betydelse för den svenska biopubliken. Förutom filmvisningar innehåller festivalen workshops, föreläsningar och nya filmer från samtida filmare i Jönköpings län.

Festivalen invigs torsdag 21 april. Det blir skådespelerskan Christina Schollin som inviger första upplagan av Värnamo Filmhistoriska Festival. Invigningsfilm blir ”Änglar, finns dom?”, där Christina Schollin spelar mot Jarl Kulle. 

FESTIVALPASSEN BLIR GRATIS!
Förutom biljett till de olika visningarna, behövs ett festivalpass för att besöka Värnamo Filmhistoriska Festival. Eftersom det har visat sig vara både tekniska och pedagogiska problem med denna lösning, har vi beslutat att festivalpassen i år är gratis! Du som har biljett till någon av filmerna får ett festivalpass i form av ett armband när du kommer till biografen mot uppvisande av biljett till någon av föreställningarna. Flera erbjudanden är kopplade till festivalpasset, bland annat fri entré till Vandalorum och rabatter i flera butiker. Du som redan köpt festivalpass, får pengarna återbetalade.
Så nu är det bara att boka biljetter till de filmer som du vill se!

Biobiljetter till filmvisningarna köper ni via Svenska Bio, precis som vid ett vanligt biobesök. Biljetterna kostar 80 kronor styck, men för barnfilmerna är priset endast 40 kronor styck. Observera att det bara går att boka biljetter till en film i taget. Vill du exempelvis se en film på fredagen, en på lördag förmiddag och en på lördag eftermiddag får du genomföra tre olika köp. Det går också att köpa biljetter i kassan på alla Svenska Bios och Filmstadens biografer.

Förutom festivalarmband och biobiljetter kan man även köpa årets festivalaffisch och snygga tygkassar på plats i Gummifabriken under hela festivalen. Tygkassarna finns i fyra olika färger och har citat från filmer som vi kommer att visa under festivalen.

För mer information och hela programmet se festivalens hemsida:
www.varnamofilmhistoriska.se

Pågår mellan 21 april och 24 april och håller till hos Svenska Bio.

Arrangör: Värnamo Kommun i samarbete med Region Jönköpings län och Svenska Bio

Föreställningsinformation

21 Apr 2022

  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo