MUSIKCAFÉ- ULRIKA BODÉN DUO

Te berga blå - Skoglåtar, kärlekssånger och lockrop.

Skogslåtar, kärlekssånger och kraftfulla lockrop utlovas när folksångerskan Ulrika Bodén och folkmusikgitarristen Daniel Ek bjuder in till show.
Ulrika Bodén, med rötterna i Helgum, har de ångermanländska visorna nära hjärtat. Med sitt uttrycksfulla sångsätt räknas hon som en av landets främsta folksångerskor och anlitas som solist och med sina band såväl i Sverige som utomlands.
Daniel Ek, ursprungligen från Vuollerim, är en mästerlig folkmusikgitarrist som med driv, klang och känsla skapat en egen spelstil på sitt unika instrument – harpgitarren.

Ulrika och Daniel har länge musicerat tillsammans, på senare tid framför allt när Ulrika gästar trion Ahlberg, Ek & Roswall. Efter en hejdundrande köksjam när de bodde grannar i Selånger utanför Sundsvall upptäckte Ulrika och Daniel hur roligt det var att också spela ihop som duo! I deras program ryms gröndoftande skogslåtar, vackra kärlekssånger och kraftfulla lockrop. Flera av låtarna kommer från Ulrikas prisade skiva Te berga blå – en kärlekshyllning till vallmusiken och dess traditionsbärare, där även Daniel medverkar.

Medverkande:
Ulrika Bodén – sång, dulcimer, autoharp
Daniel Ek – harpgitarr

Speltid: 120 minuter, inkl. paus.

Arrangör: Kutlurförvaltningen i samarbete med Smålands Musik och Teater, Musikkåren Lyran, Värnamo Kammarkör och Kulturskolan.

Föreställningsinformation

17 Nov 2019, 16.00
  • Biljettpris: Vuxen 150 kr, ungdom upp till 20 år fri entré
  • Scen: Auditoriet
  • Ort: Värnamo
Köp Biljett
Visa alla evenemang

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

Öppettider
Entredörren är öppen
måndag - fredag 07-21
lördag - söndag 11-21

X