MUSIKCAFÉ- JÖNKÖPINGS SINFONIETTAS SALONGORKESTER

En musikalisk skatt i gränslandet mellan klassisk musik och populärmusik.

Upplev en musikalisk skatt som rör sig i gränslandet mellan klassisk musik och populärmusik. Med Jönköpings Sinfoniettas Salongsorkester under ledning av Christian von Gehren.
Salongsmusik som genre hade sin glansperiod under senare delen av 1800-talet och början på 1900-talet. Då spelades den ofta för allmänheten via restauranger och radio men genren har anor tillbaka till romantiken, en tid när den framfördes vid litterära och konstnärliga salonger för en intim publik.

Om Christian von Gehren:
Christian von Gehren är sedan 2017 chefsdirigent för Jönköpings Sinfonietta. Han debuterade som operadirigent redan vid 21 års ålder och har bland annat varit konstnärlig ledare vid operan i Leipzig och operan i Marseille och samarbetat med symfoniorkestrar i Malmö, Köpenhamn, Århus och Ålborg. Christian dirigerar även samtida musik, ofta tillsammans med Munich Radio Orchestra och samtida tyska kompositörer, men även i Skandinavien. Jönköpings Sinfonietta, som han leder, är en modern symfoniorkester vida uppskattad för sin kling och precision.

Speltid: 120 minuter, inkl. paus.

Arrangör: Kulturförvaltningen i samarbete med Smålands Musik och Teater, Musikkåren Lyran, Värnamo Kammarkör och Kulturskolan.

Föreställningsinformation

05 Apr 2020, 16.00
  • Biljettpris: Vuxen 120 kr, ungdom upp till 20 år fri entré
  • Speltid: ca 120 min
  • Scen: Auditoriet
  • Ort: Värnamo
Köp Biljett
Visa alla evenemang

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

Öppettider
Entredörren är öppen
måndag - fredag 07-21
lördag - söndag 11-21

X