MUSIKCAFÉ- BEATBOWS MATS YILBAR NORGREN & SVANTE HENRYSON

Beatbows - där stråkar möter rytm

Beatbows gifter ihop fjäderlätta cellostråk med blytunga beatboxbeats. Det är virtuost, det är lekfullt, det är musikanteri på högsta nivå när beatboxaren Mattias Yilbar Norgren och mångfaldigt belönade cellisten och komponisten Svante Henryson möts.
Tillsammans utgör de båda musikerna rytmsektionen i Svante Henryson’s Pilar Music Prize Band och det var först 2018, vid Kungliga Akademiens högtidssammankomst, som de debuterade som duo. Mattias har varit beatboxare sedan 15-årsåldern och spelat med en lång rad svenska artister. Han är faktiskt ende svensk med folkhögskolepoäng i ämnet Beatbox, men yrkesmässigt lever han ett dubbelliv: han är både professionell musiker och bilmekaniker.
Förutom alla egna ensembler och verk inom jazz och klassiskt har Svante Henryson mångåriga samarbeten med bland andra Elvis Costello, Yngwie Malmsteen och Anne Sofie von Otter bakom sig. Nu verkar han som konstnärlig ledare för Umeå Kammarmusikfestival och är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Speltid: 120 minuter, inkl. paus.

Arrangör: Kulturförvaltningen i samarbete med Smålands Musik och Teater, Musikkåren Lyran, Värnamo Kammarkör och Kulturskolan.

Föreställningsinformation

08 Mar 2020, 16.00
  • Biljettpris: Vuxen 150 kr, ungdom upp till 20 år fri entré
  • Scen: Auditoriet
  • Ort: Värnamo
Köp Biljett
Visa alla evenemang

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo

Öppettider
Entredörren är öppen
måndag - fredag 07-21
lördag - söndag 11-21

X