fbpx

EN FÖRTROLLANDE JULKONSERT MED ANNIE FREDRIKSSON, CARL ACKERFELDT OCH HENRIK LÖWENMARK

Gummifabriken Presenterar: En förtrollande julkonsert med Annie Fredriksson, Carl Ackerfeldt och Henrik Löwenmark. Två hyllade operasångare och en pianovirtuos - det är trion som står för julkonserten i Gummifabriken den 17 december kl. 19.30. Mezzosopranen Annie Fredriksson återvänder till sina hemtrakter för att bjuda på en värmande julkonsert med vackra julsånger och pampiga nummer från musikal och operavärlden. Med sig har hon barytonen Carl Ackerfeldt samt pianisten Henrik Löwenmark.

Under kvällen utlovas en musikalisk afton med en bredd utöver det vanliga. Då vi närmar oss julafton så kommer betoningen ligga på att skapa en härlig julstämning med klassiker som O Helga Natt, Stilla Natt, och Ave Maria. Utöver detta kommer det bjudas på duetter såsom Drömmar av glas ur musikalen Chess, Lá ci darem la mano ur operan Don Giovanni och The Prayer av David W Foster. Det kommer finnas något för alla att njuta av och samt att komma i julstämning under kvällens fullspäckade konsert.

Annie tog examen vid Royal Collage of Music i London 2013. Hon började sin karriär med ett inhopp som Cherubino i Figaros bröllop på Glyndebournefestivalen, samma roll sjöng hon även på Norrlandsoperan 2015 och på Läckö Slott sommaren 2019. Hon har också sjungit Annio i Titos mildhet på Malta, Mary i Silverskeppet på Vadstena slott, Zaida ur Turken i Italien på Läckö Slott och Sesto i Händels Julius Cesar på Teatr Wielki i Poznán. Tillsammans med Piteå Kammaropera har hon spelat Gabrielle i Boris Christ och Eva Rausing i Stilla min eld. På Malmö Opera har hon spelat Rövarflickan i Snödrottningen, Venus i Orfeus i underjorden samt Dorabella ur Cosi fan Tutte av Mozart.
Recension – ”Nerone (Annie Fredriksson) a suave Swedish mezzo set to become, with a bit of luck, the next Anne Sofie von Otter” The Times – Hilary Finch
https://www.anniefredriksson.com/

Carl Ackerfeldt tog sin examen från Operahögskolan i Stockholm 2010 och har sedan dess framträtt som solist på konsert- och operahus i Skandinavien under dirigenter som Daniel Harding, Herbert Blomstedt, Kent Nagano, Patrik Ringborg, Leif Segerstam, Pier Giorgio Morandi, Tobias Ringborg, Olof Boman, Lawrence Renes, Joseph Swensen för att nämna ett fåtal.
Recension – ”Sångensemblen är jättefin, toppad av de bägge huvudrollerna. I synnerhet Carl Ackerfeldts Albert – en suveränt livlig och välsjungande baryton. Mer av honom!” Camilla Lundberg – SVT
https://www.carlackerfeldt.com/

Henrik Löwenmark är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Han är framför allt verksam i Stockholm där han arbetat på Musikhögskolan och under de senaste åren mycket på Folkoperan förutom en lång rad somrar på Vadstena-Akademien, Drottningholms Slottsteater och Opera på Skäret. Sedan 2002 har han varit anställd som lärare på Stockholms Operastudio inom Kulturama.
Frilandsuppdragen innefattar soloprogram, romanser, sångcoaching, orkesterpiano, operaprojekt, kammarmusik m.m. Han är också engagerad i det omfattande projektet att spela in Antoine Reichas samtliga pianoverk på Toccata Classics i London.

 

Speltid: 100 minuter, inkl. paus
Arrangör: Gummifabriken

Julmenyn serveras 17:00
Menyn bokas separat.

 

Hos oss kan du vara säker på att vi alltid följer de senaste restriktionerna.
Önskar du veta mer om vårt arbete för en smittsäker miljö, KLICKA HÄR

Föreställningsinformation

17 Dec 2021, 19.30

  • Biljettpris: 395 kr
  • Speltid: 100 minuter, inkl paus
  • Scen: Auditoriet
  • Ort: Värnamo

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo