fbpx

INFORMATION FRÅN GUMMIFABRIKEN MED ANLEDNING AV CORONAVIRUS COVID-19

Gummifabrikens gäster!

Efter en härlig sommar börjar det sakta men säkert bli höst. En annorlunda höst.

På Gummifabriken hade vi planerat ett fantastiskt vår- och höstprogram för 2020. Tyvärr har detta kraftigt påverkats av hur världsläget ser ut med den globala pandemin. Det gör att många programpunkter flyttats eller ställs in. Vi är mycket tacksamma för kundernas förståelse och tålamod då programmet har ändrats. Vi tackar alla våra kunder för det!

Men hösten innebär också möjligheter. Samtliga verksamheter i Gummifabriken som jobbar med evenemang håller just nu på att planera program för hösten som matchar de restriktioner som gäller.

Det innebär att vi kommer hålla avstånd, hålla händerna rena och hålla det antal besökare som myndigheterna tillåter. Vi anpassar också inpasseringstider och garderob när så krävs för att kunna erbjuda en bra upplevelse.

När du kommer på ett evenemang hos oss kan du känna dig trygg.

Vi kommer genomföra flera evenemang under hösten men restriktionerna och omflyttningarna i programmet gör att det ibland blir kortare tidsförhållande för ändringar och nya anpassade evenemang publiceras efter hand.

Håll dig uppdaterad på vår hemsida och besök oss gärna i höst på våra anpassade och säkra evenemang.

Om alla hjälps åt att följa restriktionerna kommer pandemin fortare gå över och färre behöver bli sjuka.

Vi håller i och håller ut så ses vi fortare.


För aktuell status om DITT evenemang: https://gummifabriken.nu/evenemang/evenemang-som-paverkas-av-coronaviruset/

Vad gäller vid köpt biljett till evenemang?

Gummifabriken ställer inte in några evenemang på eget bevåg, utan det är respektive arrangör som fattar beslut gällande sitt evenemang. Detta kan komma att ändras ifall Folkhälsomyndigheten eller regeringen fattar nya beslut gällande sammankomster. Vi kontaktar dig via den mejl du angav vid biljettköp.

Kan jag som kund få tillbaka mina pengar?

Vid ett av arrangören inställt arrangemang finns normalt möjlighet att få pengarna tillbaka men vid ett flyttat arrangemang bestämmer respektive arrangör hur återköp hanteras. I enlighet med konsumentköplagen återköper Gummifabriken inte biljetter med anledning av individers sjukdom eller oro för sjukdom.

Om du som kund vill pröva att få ersättning för din biljett på grund av sjukdom eller oro för sjukdom, kan du ta kontakt med ditt försäkringsbolag om vilka möjligheter som finns.

Åtgärder för evenemang

Från och med 29 mars är allmänna sammankomster med mer än 50 personer förbjudna, detta är upp till varje arrangör att följa. Folkhälsomyndigheten rekommenderar att arrangörerna genomför en riskbedömning vid sammankomster med färre än 50 deltagare. Detta för att kunna vidta åtgärder som minskar smittspridningen. Varje arrangör får denna riskbedömning för att sedan kunna fatta beslut och vidta åtgärder.

Den 11 mars fattade regeringen ett beslut om att begränsa större evenemang och folksamlingar med anledning att begränsa smittspridning av Corona. Detta medför att vissa evenemangen blir påverkade på olika sätt.

Arrangören kan ändra vad som gäller kring evenemang med kort varsel.

Närmast gäller det under mars och april. 
Detta innebär att:

  • Några konserter och arrangemang ställs in helt.
  • En del konserter och arrangemang flyttas fram till andra datum.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring COVID-19 har vi vidtagit följande åtgärder.

Vi har vidtagit extra hygienåtgärder, så som handsprit, engångsbiljetter i garderoben, att vi sprider besökarna i den mån det går, m.m.

Varje arrangör som ansvarar för evenemangen ska genomföra en Riskanalys. Detta är också enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


Tänk på:

  • Är du förkyld, är du välkommen tillbaka en annan gång
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.
  • Kom i god tid för att minska kö i garderoben. Det finns många miljöer att vistas i i väntan på evenemanget, ex. restaurang Madame, Biblioteket, Auditoriefoajén och centraltrapphuset.

Dessa riktlinjer kan komma att ändras med kort varsel beroende på beslut från Folkhälsomyndigeten eller motsvarande. Texten uppdateras kontinuerligt. Mer information om Coronaviruset finns på: www.varnamo.se

Uppdaterades senast: 2020-08-18

Följ oss på sociala medier

Glöm inte tagga ditt inlägg med #gummifabrikenvmo